Иновативен детектор на кариес показват в Пловдив

Иновативен уред Proface открива кариесите с помощта на флуоресценция. Детекторът е една от световните новости на Международната изложба „Медикус, Денто, Галения 2012″, която започва утре в Международен панаир Пловдив.

Proface прави диагностиката по-надеждна, улеснява лечението и намалява риска от нови увреждания на зъбите. Апаратът ще бъде представен от фирма „W&H България”.

Бактериите в засегнатия от кариес дентин оставят след себе си метаболитни продукти (порфирини). Когато изложения кавитет се освети с виолетова светлина (дължина на вълната 405 nm), тези порфирини флуоресцират в червено, като по този начин индикират важните места за екскавиране на кариеси, пояснява компанията на своя сайт.

Експонати на над 100 фирми от 12 държави участват в деловия форум. Общо 20 са върховите изделия на „Медикус, Денто, Галения”, наред с множество други експозиции на технологии, подобряващи здравните услуги и грижата за пациента.

За първи път на изложението ще има семинар на тема „Медицина на катастрофите”. Специалистите могат да разгледат експозициите безплатно след онлайн регистрация в сайта на Международен панаир Пловдив, а входната карта  важи за целия период на изложбата.

Коментар