Отвори врати развоен център на StangaOne1 в Сърбия

С празничен коктейл по-рано днес отвори врати новият развоен център на софтуерната компания „СТАНГА” АД в гр. Ниш, Сърбия. На събитието присъстваха представители на местния бизнес и институциите, сред които Регионалната търговска камара, Местния център за икономическо развитие и Университета в гр. Ниш.

„Балканите заемат централно място в стратегията за развитие на „СТАНГА”. Планираме да изградим система от сателитни развойни центрове в региона, чието местоположение да спомага за гъвкавото взаимодействие между екипите ни. Надяваме се по този начин в компанията да се влее нов технологичен потенциал, който да ни даде допълнително конкурентно преимущество”, заяви Сирил Симон, основател и главен изпълнителен директор на „СТАНГА” АД.

В рамките на годината компанията планира да разкрие в Ниш 50 работни места. „Като работодател предлагаме отлични възможности за професионално развитие в динамичен международен екип с разностранна експертиза и богато портфолио”, коментира г-н Симон. Той изтъкна, че по-рано този месец „СТАНГА” бе отличена като най-добър работодател в категория „ИТ услуги” в конкурса „Топ ИКТ работодател 2012”, организиран съвместно от ICT Media и JobTiger.

Коментар