ISTA 2012 представя нови технологии в софтуерното инженерство

Новите технологии и тенденции в процесите на тестване и осигуряване на качествени софтуерни системи са във фокуса на втората националната конференция за автоматизирано тестване Innovations in Software Тest Automation – ISTA 2012. Тя ще се проведе на 22 ноември в Интер Експо Център, като тази година събитието е подкрепено от 10 водещи компании в световната IT индустрия: SAP Labs Bulgaria, Infragistics, VMware, Musala Soft, eCommera, Experian, Cisco Systems, Axwaу, Skrill и Telerik, съобщиха организаторите от Ню Апроуч.

ISTA 2012 ще бъде два пъти по-голяма от миналата година с двойно повече презентации, практически занимания и 18 лектори. За първи път са предвидени т.нар. „hands on labs” сесии, които ще позволят на малки групи от участници да работят върху практически задачи в реална среда. Събитието е насочено към експерти по автоматично тестване и осигуряване качеството на софтуерни системи, към разработчици, широки софтуерни специалисти, както и към ИТ студенти в технически специалности и академичната общност, интересуваща се от тематиката.

Конференцията има за цел и да представи пред широка публика спецификата на професията, отговорна за качеството на софтуерните продукти, ползвани ежедневно от потребители и бизнеси в цял свят. Специалистите в тази област разработват софтуер, който проверява безпроблемната работа на комерсиалните приложения във всеки един етап от тяхната разработка и поддръжка. В България това е една от най-динамично развиващите се технологични професии с отлични възможности за кариерно развитие и множество отворени позиции

Презентациите включват широк кръг от актуални теми, включително и проверка на нивото на сигурност и защита, автоматизирано тестване на мобилни приложения за iOS, на уеб базирани услуги или потребителски интерфейс, представяне на собствени разработки и добри практики от кухнята на световни ИТ лидери.

Регистрацията за  ISTA 2012 вече е отворена. Всички презентации с кратко описание на съдържанието са достъпни на интернет сайта на конференцията.

Коментар