iPad mini ще „изяде” 1 милион iPad-а

Таблетът iPad mini може да намали продажбите на по-големия си брат, класическия iPad, с около 1 милион бройки, прогнозира анализаторът Джин Мунстър от Piper Jaffray.

Ако iPad mini излезе на пазара преди празниците към края на годината, то всеки пети купен мини таблет ще е за сметка на пълноразмерния iPad. Устройството ще бъде представено официално от Apple на 23 октомври.

Въпреки ефекта на „канибализация”, общите продажби на iPad от всички модели ще нараснат от 21 до 25 млн. броя през четвъртото тримесечие. През 2013 г. продажбите на iPad може да достигнат 95 милиона броя и така да превишат по-ранна прогноза за 86,5 млн. Очаква се iPad mini да заеме една четвърт от продажбите.

Мини таблетът ще стартира на цена 249-299 долара, но много потребители ще предпочетат скъпи модели с увеличен обем на паметта и допълнителни безжични възможности.

Според предварителните информации, iPad mini ще излезе в голямо разнообразие от модели, в зависимост от безжичната връзка, цветовете и други характеристики.

Коментар