Боряна Манолова бе избрана за Посланик на многообразието на Siemens

Главният изпълнителен директор на Siemens България, г-жа Боряна Манолова, е сред ръководителите на компанията в световен мащаб, които са избрани за Посланици на многообразието.
 
По дефиниция, Посланикът на многообразието на Siemens е човек с глобално мислене и силен интерес към човешкото развитие, който отстоява идеалите на многообразието и е пример за хората по цял свят. Сред нещата, които един посланик прави, са да популяризира многообразието като лична и професионална характеристика, да организира срещи и дискусии на тема многообразие, както в собствената си организация, така и с таланти от различни области, за да насърчи комуникацията с тях и да обмени опит и знания; както и да привлича вниманието към тях и да ги подпомага в тяхното развитие. Посланикът общува с други негови колеги от мрежата на Siemens, подкрепя Главния служител по многообразието  в неговата работа и се изявява като ментор на доброволни начала в подкрепа на местната култура.
 
В работата си като Посланик на многообразието на Siemens в България, г-жа Манолова ще наблегне върху една кауза, за която самата тя вече има сериозен принос – развитието на жените в бизнеса. Тя е председател на създадения в началото на годината Обществен съвет на жените в бизнеса в България.
 
„В Siemens ценим многообразието, свързано с различни начини на мислене, произход, опит, професионализъм и индивидуални качества на всички организационни нива”, споделя г-жа Манолова. „Многообразието дава път на различните идеи и различните подходи към успеха. Световната практика показва, че компаниите, които стимулират и развиват многообразието, постигат по-добър икономически растеж“, допълва тя.
 
Инициативата за многообразие на Siemens включва 162 посланици (40% от които са жени) от 30 националности в 36 държави. До момента повече от 15 000 служители на компанията са се включили в инициативата, защото сред най-важните глобални ценности на Siemens са многообразието и равнопоставеността.

Коментар