Apple и VMware подготвят облачен iWork

Apple разработва съвместно с VMware облачна версия на пакета офис приложения iWork за използване с устройства под управление на операционна система iOS. Пакетът включва приложенията Pages, Keynote и Numbers.

С новия продукт Apple ще предложи алтернатива на пакета Microsoft Office for iOS, който се очаква през март 2013 г., съобщи Apple Insider. Приложението Pages съответства на Word, Numbers – на Excel, а Keynote – на PowerPoint.

Облачният iWork ще се изпълнява на сървъри на Apple със софтуер за виртуализация VMware View и ще е отделен от iCloud, където вече работи Documents in the Cloud – услуга за автоматично синхронизиране на документи, създавани в мобилни и настолни версии на текстовия редактор Pages, електронната таблица Numbers и приложението Keynote.

Разработката на облачен iWork показва стремежа на Apple да обслужва бизнес потребители. iWork ще бъде интегриран с пакета VMware Horizon Mobile, което ще позволи на компаниите да управляват сигурно включените мобилни устройства на служителите. Все още не са известни сроковете за реализация на проекта.

Коментар