Щатска комисия: Samsung нарушава патенти на Apple

Комисията по международна търговия на САЩ (ITC) призна Samsung за виновна в нарушаване на четири патента на Applе. Един от тях се отнася до дизайна на предния панел на iPhone, а друг касае сензорния екран, предаде Блумбърг.

В останалите два случая Samsung е обвинена, че ползва незаконно полупрозрачните икони в потребителския интерфейс, както и технология за разпознаване на включването на слушалки.

Същевременно обаче ITC отхвърли обвиненията на Apple, че корейският й конкурент е копирал напълно външния вид на iPhone.

След поредното решение в нейна полза, Apple ще поиска от ITC да забрани продажбите на смартфони и таблети с марката Samsung на територията на САЩ. Комисията може да наложи подобна забрана след съгласие от нейните членове, но за това ще са необходими няколко месеца.

Решението на ITC е пореден удар за Samsung в патентната война с Apple на американска територия. В други части по света обаче съдиите са по-благосклонни към корейския производител.

В последните дни Samsung беше призната за невинна в спорове с Apple от Висшия съд на Лондон, както и от съда в Хага. Нещо повече, на Apple беше наложено да се извини на Samsung в печатни британски медии, както и на своя уеб сайт. В Хага пък присъдиха на компанията от Купертино да плати разходите по загубеното дело.

по темата: „Щатска комисия: Samsung нарушава патенти на Apple”

добавете коментар...

  1. Niki

    Мисля да патентовам технология за поемане на въздух, преминаване на кислород в кръвта и отделяне на въглероден двуокис. И всички ще ми плащате че дишате.
    Вече всичко е технология и всеки овчар е инженер технолог.
    Ще патентовам и технология за ходене до тоалетна.
    Радиовълните никои ли не ги е патентовал все още?

  2. Гост

    "Технология за полупрозрачни икони" – на това технология ли му викат? "технология за разпознаване на слушалки" – човек да плаче или да се смее!

    Ако Апъл патентоват и използването на ток, сигурно пак ще спечелят дело в САЩ!

  3. nikito_blend

    Американците си пазят тяхното. Гризаната ябълка с червейчето вътре. Боклуци.

Коментар