Windows 7 без втори сервизен пакет?

Microsoft е решила да не пуска втори сервизен пакет за Windows 7. Вместо това компанията ще поддържа операционната система с регулярни „пачове” до края на жизнения й цикъл през 2020 г., твърди theregister.co.uk, позовавайки се източници от Microsoft.

Новината за промяна в плановете на компанията идва в момент, когато се очакваше Microsoft да започне приготовления за пускане на SP2 за Windows 7. Компанията все още не е потвърдила официално отказа си да пусне втори сервизен пакет.

Предполага се, че подобно решение е част от маркетингова кампания, целяща да наложи новата операционна система Windows 8, която излиза на масовия пазар утре, 26 октомври.

Освен това разработката на сервизни пакети отклонява значителен брой специалисти и ресурси от актуалните проекти на Microsoft, което се отразява на сроковете за пускане на нови продукти. Очакваше се SP2 да излезе по същото време, за което е планирана Windows 8.

Първият сервизен пакет (SP1) за Windows 7 излезе през февруари миналата година. Обновлението подобрява сигурността и надеждността на операционната система и добавя някои нови функции като например Dynamic Memory и RemoteFX.

Коментар