Apple омаловажи таблета на Microsoft

Apple даде негативна оценка на обявения вчера таблет Surface на Microsoft, който се счита за алтернатива на iPad. Това е объркващо устройство, с много компромиси, заяви CEO-то Тим Кук на пресконференция по повод финансовите показатели на компанията.

„Бихте могли да разработите автомобил, който лети и плава. Но не мисля, че той ще прави всичко това добре”, коментира Кук, цитиран от CNET.

Apple е успяла да създаде таблет, който удовлетворява максимално потребностите на потребителите. Ето защо те избират и ще продължат да избират iPad, допълва Тим Кук. Той смята също, че iPad може да замени персоналния компютър.

През последното тримесечие (юли-септември) Apple е продала 26,9 млн. смартфона iPhone, което е ръст от 58% спрямо същия период на миналата година. Продажбите на iPad са нараснали с 26% до 14 милиона броя. При Mac компютрите Apple бележи ръст от 1% до 4,9 млн. броя, докато при плейърите iPad компанията отчита спад с 19% до 5,3 млн. броя.

Финансовите резултати на Applе обаче разочароваха анализаторите, което доведе до спад в цената на акциите й с 1,2%. Чистата печалба на компанията за четвъртото финансово тримесечие възлиза на 8,2 млрд. долара, което е ръст от 24% на годишна база, но Уол Стрийт очакваше повече. Приходите на Apple за периода юли-септември бележат ръст с 27% до 36 млрд. долара, при прогнозирани $35,8 млрд.

по темата: „Apple омаловажи таблета на Microsoft”

добавете коментар...

  1. User до nikito_blend

    С някои – да, но с други – не

  2. nikito_blend

    Apple са мизерници. Да не пиша колко проблеми имат всеки път с новите си устройства. А CEO-то им даже пе*ал не можеш да го наречеш щото си е такъв и няма да се обиди.

Коментар