Нов софтуер „заповядва” кой браузър да се ползва

Американската компания Browsium пусна бета версия на софтуера Catalyst, който позволява на ИТ отделите да „заповядват” кой браузър да се използва за отваряне на конкретни сайтове. С помощта на новия инструмент ИТ мениджърите могат да си възвърнат контрола над "мултибраузърната среда" в рамките на техните компании.

Internet Explorer все още е доминиращият уеб браузър за работа с уеб базирани бизнес приложения в компаниите. Но служителите могат да предпочетат да използват Firefox или Chrome вместо IE, като бяха улеснени от Mozilla и Google да инсталират техните браузъри, без да имат администраторски права.

Когато обаче потребителите ползват онлайн приложения, които не са съвместими с браузъра им, възникват сериозни рискове за сигурността. Catalyst адресира именно този проблем, като позволява на ИТ администраторите да контролират какви браузъри ползват служителите на своите РС, посочват от Browsium.

Така например, ако компанията работи с приложение написано специално за Internet Explorer, а служителите го ползват от Firefox или Chrome, са възможни проблеми, които могат да доведат до прекъсване на работата и съответно до загуби за бизнеса.

В момента Catalyst е достъпен като бета версия. Финалното издание на продукта се очаква да излезе в началото на следващата година. Компанията Browsium е създадена от бивши служители на Microsoft, като специализира в решенията за пускане на IE 6-зависими приложения в среда на IE8 и IE9 чрез универсалния браузър Ion.

по темата: „Нов софтуер „заповядва” кой браузър да се ползва”

добавете коментар...

  1. Bobi

    Ами това са пълни глупости…как ще ти казват кой браузър да ползваш, приложенията трябва качествено написани и да са еднакво съвместими с всички популярни браузъри (ИЕ, Файърфокс, Хром, Сафари, Опера) от последните две години, за да претендират че са някакъв добър бизнес продукт.

    Usera, аз съм уеб разработчик и мога да ти кажа, че много от проблемите възникват заради липса стандартизация или частична такава на уеб технологиите….това означава, че за да постигнеш еднакъв резултат в добър съвременен браузър и в недомислици като IE6, IE7, трябва да хвърлиш много ненужни усилия, които няма да ти се отплатят подобаващо….В последните години, нещата се подобряват, но старите версии и особено ИЕ не отстъпват бързо. Гугъл спряха поддръжката на IE6, IE7 за много техни услуги и няма да ги поддържат повече…разбирам ги…аз самият не бих се занимавал с IE6, IE7 при започване на нов проект…..
    Иначе за съвместимостта съм съгласен – не може да пишеш калпав или силно специфичен за конкретен браузър код и да игнорираш останалите, защото не си им фен. Като разработчик трябва да се съобразяваш с 5те най-големи.

    Слава богу в последните години се появи Хром, за да подбутне развитието, но колко е повлиял другите е спорно…защото за момента (пък и за последните 2 години) технически той е най-добрият, качествен и технологично най-напред браузър

  2. Usera

    А някой да дава заповеди на програмистите да си вършат както трябва и да си оправят калпавите приложения.

Коментар