Apple с шанс да влезе в Топ 5 на РС пазара

Apple има шансове да стане петият по големина производител на персонални компютри в света през 2013 г. Очаква се компанията да продаде 24 милиона броя от новите модели iMac, Mac mini, MacBook Pro и MacBook Air, по данни на digitimes.com.

Новите компютри се отличават с леки и тънки конструкции, както и с дисплеи с висока резолюция. Ако прогнозите за продажби се сбъднат, Apple вероятно ще влезе в Топ 5 на РС производителите, без да се отчитат продажбите на таблети.

Челната петица в момента се формира от Lenovo, HP, Dell, Asus и Acer, по данни на Gartner за третото тримесечие. Петият в класацията, Asus, e продал през тримесечието 6,39 млн. РС-та. Това дава основание за прогноза, че продажби от над 24 млн. броя могат да осигурят на Apple място в Топ 5.

Същевременно, световният пазар на пeрсонални компютри ще отбележи през 2012 г. спад за първи път от 11 години насам, очаква iSuppli. Предполагаемият спад е 1,2%, като доставките на компютри ще възлязат на 348,7 млн. броя, в сравнение с 352,8 млн. през миналата година.

Коментари по темата: „Apple с шанс да влезе в Топ 5 на РС пазара”

добавете коментар...

  1. Деян

    Corect, казали са си го много точно “PC – A computer built around a microprocessor for use by an individual, as in an office or at home or school.” Това че българските автори все по-малко използват родният ни език поражда подобни дискусии.

  2. mhm

    Обида било 🙂 балъци с макове 🙂

  3. Fen

    Да уточним: PC-та и MAC-ове са различни продукти и не могат да бъдат слагани в една обща група и още по-малко да се правят статистики на двата заедно по бройки продажби и като общо название и на двете- PC. Това най-малкото е обида за всички предпочитащи Епъл!

  4. Corect

    Има малка неточност. Епъл не правят PC-та, а Mac-ове! Десетки иронични клипчета има за борбата между PC и Mac. 🙂
    Сигурно сте искали да кажете настолни компютри, а не PC.

Коментар