Lenovo показа у нас най-лекия 14″ ултрабук

Lenovo, най-големият производител на компютри в света (по данни на Gartner за третото тримесечие), показа в България новия ThinkPad X1 Carbon. Това е най-лекият ултрабук в категорията на 14-инчовите модели, стана ясно на събитие в Lenovo Exclusive Store, на което компанията отбеляза 20 години на марката ThinkPad (придобита с поглъщането на PC бизнеса на IBM от Lenovo).

Изработен от карбонови нишки, ThinkPad X1 Carbon тежи едва 1,36 кг и предлага 14-инчов дисплей в корпус с размерите на 13-инчов лаптоп. Независимо от лекотата му, ултрабукът поддържа без компромис легендарната за ThinkPad издържливост, която позволява употребата му при всякакви условия, подчертаха представителите на Lenovo.

X1 Carbon осигурява 8-часа работа на батерията, която се зарежда до 80% само за 35 минути с фирмената технология RapidCharge – и по този показател Lenovo претендира за лидерство на пазара. Моделът разполага с 3G възможности и „hotspot” технология за свързване с интернет навсякъде.

Макар и компактен, X1 Carbon впечатлява с удобната клавиатура, но това не е изненада, тъй като ThinkPad отдавна си е спечелил славата на лаптопа с най-комфортна и прецизна клавиатура. Налични са още тъчпад с мултитъч възможности и специално стъклено покритие, HD камера за лицево разпознаване, стерео микрофони с технология за изолиране на страничния шум и долби аудио-система.

Вградената Intel vPro технология прави X1 Carbon един от първите ултрабук компютри на пазара, които осигуряват възможности за управление и сигурност от корпоративен клас. Потребителите могат да използват докинг станцията Lenovo USB 3.0 Dock, за да организират по-добре работното си пространство. В допълнение, Lenovo предлага набор от пакети за сервиз и поддръжка, като удължаване периода на гаранцията и защита от инцидентни повреди.

Специално разработен за Windows 8 е таблетът ThinkPad Tablet 2. Устройството с 10,1-инчов екран притежава специален стилус за точно въвеждане, 3G безжична връзка, функции за сигурност, вкл. четец за пръстов отпечатък, възможности за управление на ИТ ресурсите в корпоративни мрежи и поддръжка на корпоративно ниво.

ThinkPad Tablet 2 стъпва на Intel Atom процесор, дебел е само 9,8 мм и тежи 600 грама. Моделът предлага различни възможности за въвеждане на информация – мултитъч и специален стилус, който е удобен за записки, подписи и попълване на формуляри. Опционалните клавиатура и докинг станция и възможността за включване на външен монитор приближават устройството до пълноценен компютър.

С възможности за комуникация и забавление като HD дисплей, предна и задна камера за видеоразговори и снимки, стерео микрофони с технология за изолиране на страничния шум и HDMI порт, таблетът отговаря еднакво добре на лайфстайл и бизнес нужите на потребителите.

ИТ мениджърите пък ще оценят възможностите за сигурност и управляемост. Четецът за пръстови отпечатъци съхранява биометричните пароли. Криптираната вътрешна и външна памет отговаря на най-високите нива на изискванията за сигурност. С Windows 8 Pro и Intel x86 ИТ мениджърите могат да осигуряват на своите колеги VPN достъп, да ползват наличните опции за управление от Windows и да управляват различни приложения.

Lenovo представи днес и ултраука ThinkPad T430u, насочен към малкия бизнес. Потребителите могат да комбинират видеокарта Nvidia GeForce и 1 терабайт дисково пространство, което е рядкост при утрабук компютрите.

С над 7-часа работа на батерия, ThinkPad T430u осигурява целодневна свобода от зарядни устройства. Ултрабукът идва с предварително инсталирани приложения като Lenovo Solution Center и Lenovo Solutions for Small Business, базиран върху Intel Small Business Advantage – пакет от хардуерни възможности за подобряване на продуктивността и увеличаване на сигурността. Диагностичният център улеснява потребителите в операции, свързани с бекъп и възстановяване на информация, пароли, интернет достъп и антивирусен софтуер.

Ултрабук моделите T430u и ThinkPad X1 Carbon вече са налични в България. Цените им започват съответно от 1999 лв. и 3059 лв. с ДДС. ThinkPad Tablet 2 се очаква в началото на декември на цени от 1669 лв. с ДДС.

За 20 години  са продадени 65 милиона лаптопа ThinkPad, заяви Владислав Иванов, мениджър за потребителския бизнес в Lenovo България. Моделите ThinkPad X1‭ ‬Carbon и ThinkPad Tablet‭ ‬2 са „олицетворение на стремежа ни да достигнем до върховете в дизайна и производството”, допълни той. Компанията показа днес и известния лаптоп ThinkPad 701c с "butterfly" клавиатура, който е изложен в Музея за модерно изкуство (MoMA) в Ню Йорк като символ на иновациите.

по темата: „Lenovo показа у нас най-лекия 14″ ултрабук”

добавете коментар...

  1. Lestaro

    ThinkPad X1 Carbon:
    Core i5-3427U (1.8GHz up to 2.8GHz,3MB Cache )
    4GB DDR3
    128 GB SSD SATA3
    14” Premium HD+ (1600×900)
    Intel HD Graphics 4000
    Rapid Charge Wireless, miniDP, UltraNav, FPR,BT,TPM, Camera, 4 in 1 Reader, backlit KBD, 4cell Li-Ion
    Win7 Pro 64
    3 Years Warranty

  2. Da be da

    а бе user, атом е на таблета, а ултрабука е с core

  3. Usera

    С такъв процесор като Intel Atom, хич не ме впечатлява |-(

Коментар