AOC m2752Pqu – професионален монитор с AMVA панел

AOC обяви нов монитор с размер XXL (27 инча) и ергономични функции в рамките на професионалната си линия. Дисплеят m2752Pqu разполага с AMVA панел – технология за дисплеи, отличаваща се с остър контраст и висока стабилност на цветовете плюс ъгъл на видимост до 178° (вертикално и хоризонтално).

Този тип панел е подходящ за сериозни графични приложения и като допълнително предимство дава възможност на няколко души да виждат едновременно ясна картина без изкривяване на цветовете. Дори и динамичните игрални или видео сцени се рендират без изкривяване и размазване, което прави монитора подходящ и за мултимедийни приложения.

Със своите възможности за регулиране на височина до 110 мм, накланяне, завъртане на 90 градуса и насочване, m2752Pqu позволява заемане на правилна поза при работа на бюро. Със завъртане на 90 градуса мониторът може да премине от пейзажен към портретен режим, което улеснява четенето и работата с дълги документи, както и редактирането на изображения.

Благодарение на размера на екрана от 68,6 cm (27″), Full HD резолюция с 1920×1080 пиксела и формат 16:9, m2752Pqu е подходящ за най-различни офисни и мултимедийни приложения. Дисплеят има типичен контраст от 1000:1 (динамичен 20 000 000:1) и яркост от 300 cd/m².

m2752Pqu предлага VGA, DVI-D и HDMI конектори, както и Display Port, което включва всички стандартни варианти за входящ сигнал. По този начин могат да бъдат свързани множество източници едновременно. Интегриран USB хъб с четири порта позволява да бъдат свързвани произволен брой USB устройства като твърди дискове, цифрови фотоапарати или устройства за съхранение на данни. AOC е оборудвала m2752Pqu и с вградени високоговорители.

Въпреки размера си m2752Pqu консумира само 50 вата в стандартен режим. Това се постига чрез технология с LED подсветка, която е значително по-икономична от стандартните CCFL светлинни източници.

m2752Pqu се предлага от октомври на препоръчителна крайна цена от 606 лева и гаранция от три години, включваща подмяна на място.

Коментар