Yahoo се нуждае от години за възраждане

Възраждането на Yahoo ще отнеме няколко години, заяви Рос Левинсън, който преди време беше за кратко изпълнителен директор на компанията. Настоящото ръководство на Yahoo трябва да се довери на новия CEO Мариса Маейр и да й даде време да завърши започнатата работа, смята Левинсън, цитиран от Блумбърг.

“Трябва да разберем, че която и да е компания с мащабите на Yahoo не може да се възстанови за половин-една година”, казва мениджърът. Yahoo е като голям боен кораб, който се задвижва трудно, но когато това стане, може да нанесе щети на врага, допълва Левинсън.

Мариса Майер, бивш вицепрезидент на Google, оглави неочаквано Yahoo през лятото на 2012 г. Много анализатори очакваха начело на компанията да застане Рос Левинсън, който изпълняваше функциите на генерален директор след скандалната оставка на Скот Томпсън.

Левинсън напусна Yahoo след назначението на Майер, като заяви, че е взел правилното решение да не става генерален директор. В краткия период на своето управление Левинсън успя да реши патентния спор с Facebook и подготви плана за продажба на част от акциите на китайската Alibaba Group, в която Yahoo има дял.

Коментар