EPA премина на облачна е-поща

Още една федерална организация в САЩ премина към облачна е-поща. Агенцията за опазване на околната среда (EPA) обяви, че е подписала споразумение с Microsoft за преход към Office 365 за своята е-поща и колаборативни приложения.

EPA очаква миграцията в облака да й спести около 1,2 милиарда долара за период от четири години. Около 25 хиляди служители ще преминат към имейл системата на Office 365 в следващите няколко месеца. Очаква се проектът да приключи в началото на 2013 година.

Сделката е на стойност 9,8 милиона долара. Интеграцията на системите ще бъде извършена от Lockheed Martin, която е дългогодишен доставчик на услуги за EPA.

Над половината федерални агенции на САЩ вече ползват облачни услуги, според скорошно проучване на Information Week. През август General Services Administration обяви сделка със 17 технологични компании, по силата на която федералните, щатски и локални агенции ще получат клауд-базирани имейл услуги от Google, Microsoft, IBM и Zimbra, която предлага решения с отворен код.

Коментари по темата: „EPA премина на облачна е-поща”

добавете коментар...

  1. шашнат

    Искате да кажете, че тия харчат средно по поне един милион долара на ден за електронна поща ли? За 25000 служители? 30 долара дневно на служител? Тая електронна поща да не се разпечатва автоматично на позлатена хартия?
    А аз си мислех, че нашата администрация е неефективна и прахосническа.

  2. о

    1,2 млрд./4 год=300 мил долара за 1 год.
    300 мил/25 000 служители=12 500 долара за 1 служител за 1 год.
    12 500 /250 дена=50 долара за 1 ден от годината да пращаш ел.поща

Коментар