Ericsson постигна 223Mbps с технология TD-LTE

Шведската компания Ericsson демонстрира LTE TDD (TD-LTE) честотно мултиплексиране в Китай, използвайки стандартно оборудване.

По време на демонстрацията е постигната върхова скорост на сваляне от 223Mbps чрез използване на две ленти по 20MHz върху едно и също радио устройство. Това е най-високият бит рейт, постигнат безжично с търговски хардуер, подчертаха от компанията.

TDD операторите често имат достъп до сравнително големи честотни диапазони. Честотното мултиплексиране може ефективно да използва наличния спектър като комбинира две или повече ленти в един канал (например, 20+20MHz), поставяйки ги в еднакви условия като FDD операторите, които имат достъп до 20MHz за качване и сваляне отделно.

Демонстрацията в Китай показва какви са техническите възможности днес и как операторите, разполагащи с LTE TDD мрежи, могат да печелят от техните честоти с технологията на Ericsson.

„Вече имаме готовата технология, но устройствата, които поддържат стандарта, ще се появят на пазара най-рано през 2014 г. През това време ние ще продължим да подобряваме технологията, така че операторите и техните клиенти да могат да извлекат максимални ползи от нея”, коментира Пер Нарвингер, ръководител на отдел LTE продукти в Ericsson.

Демонстрацията се състоя в Пекин върху стандартен Ericsson Evolved Packet Core (EPC) и Ericsson RBS 6000 базови станции, които са вече внедрени в мрежата на China Mobile, заедно със стандартни радио устройства, поддържащи честотно мултиплексиране. Тестовото оборудване TM500 бе доставено от Aeroflex.

Коментари по темата: „Ericsson постигна 223Mbps с технология TD-LTE”

добавете коментар...

  1. ktt inj

    "LTE TDD (TD-LTE) честотно мултиплексиране" – От кога TimeDivisionDuplexing се превежда честотно мултиплексиране ???

Коментар