ZoneAlarm – опростена и мощна защитна стена

Защитната стена ZoneAlarm се отличава с опростен интерфейс и същевременно развити възможности за решаване на проблеми със сигурността на РС-тата при работа в локална мрежа и интернет.

Програмата предлага гъвкави настройки на правилата. Освен 6 настройки по подразбиране – по 3 за всяка от зоните Local/Internet – потребителите могат да задават и сами параметри на сигурността. Наличен е филтър на приложения (списък за достъп), който позволява задаване на правила за всяка програма.

zaavfree-ins

ZoneAlarm поддържа проверка на цифрови подписи, води подробен лог файл на събитията и включва средства за анализ с възможност за генериране на текстова и графична информация. Поддържат се също мигновено блокиране – ръчно или автоматично – на достъпа на приложенията до интернет, както и  автоматична проверка на електронната поща.

Програмата разполага с настройваем панел за „ cookies”, който блокира предаването на персонална информация за потребителите на уеб сайтове. Налице са също функция за блокиране на рекламни банери и изскачащи прозорци с цел ускоряване на сърфирането.

Даунлоуд: ZoneAlarm

Коментар