Google пусна 1Gbps интернет по оптика

Google стартира услуга за високоскоростен интернет по оптична мрежа в Канзас Сити. Срещу месечна такса от 70 долара потребителите ще получат достъп със скорост до 1 гигабит в секунда (Gbps) и пространство от 1 терабайт (TB) в облачно хранилище.

Пакетът с цена $120 на месец добавя телевизия със стотици канали и още един терабайт в облака. Потребителите ще сключват едно- или двугодишни договори с интернет гиганта.

Според първите отзиви от абонати на Google Fiber, за които съобщава ArsTechnica, реалната скорост достига 600-700 мегабита в секунда (Mbps), а при използване на Wi-Fi връзка – до 200 Mbps.

В допълнение, Google предлага безплатен интернет със скорост 5 Mbps. Клиентите на тази услуга трябва да заплатят 300 долара първоначална такса за инсталация на оборудването и прокарване на връзка.

Коментари по темата: „Google пусна 1Gbps интернет по оптика”

добавете коментар...

  1. Петър

    Айде моля ви се, тук в България всички се оплакват с ниски заплати, а ги виждам хората висят по заведения и кръчми със смартфони (боклукфони). Плащат си скъпи и некачествени услуги като пример скъпи мобилни абонаменти за мобилен Интернет, кабелна телевизия с долнопробни идиотски предавания като бигбрадър. Колкото и ниски доходи да имат в България хората си щракат с пръсти цъкат фъкбук, чалга, порно и т.н. и си харчат париците за всичко нужно и ненужно. Ей таквиз са българаните за всичко могат да намерят пари да потрошат.

  2. Л

    При заплата от 1000$ нагоре!

  3. :)

    Иване, прав си … обаче, колко си навит да плащаш $70/месец, или даже $120?

  4. Ivan

    Ето това е истински високоскоростен Интернет!
    Не е както нашите реклами от бг смешни и жалки крадливи мобилни оператори, които монополизираха Интернет в България изкупвайки Интернет доставчици нанасяйки непоправими вреди и щети на обикновените потребители.

Коментар