Dropbox добави функция Chooser

Популярното облачно хранилище Dropbox предложи нова възможност за създателите и потребителите на уеб приложения. Функцията Chooser позволява на разработчиците лесно да свързват файлове, съхранявани на облачни сървъри, към всяко уеб приложение.

При сърфиране в мрежата, често се налага да ползваме бутони “прикачи” (attach), “качи” (upload) и “добави файл” (add file). Повечето от тях позволяват само избор на файл от локалния компютър и ако се правят промени, се налага повторно качване на файла в мрежата.

Chooser предлага нов начин на разработчиците да осигурят достъп до снимки, документи и видео в Dropbox от всяко уеб приложение и да поддържат файловете винаги обновени. Наскоро Dropbox въведе подобна функция за споделяне и вътре от Facebook групите.

Тъй като файловете се съхраняват в облака на Dropbox, а не се копират на сървърите на даден сайт, всеки път, когато бъде променен един или друг документ, той се обновява за всички потребители, имащи достъп до него.

Първият сайт, който интегрира новата функционалност, е известната услуга за управление на задачи Asana. При обновяване на дадена задача, ъпдейтът става достъпен за всички през Dropbox.

Коментар