LG EA93 – първият 21:9 Ultra Wide монитор

LG Electronics обяви първия в светга монитор в съотношение 21:9. Моделът EA93 UltraWide Monitor има широк дисплей с диагонал 29 инча и функция за разделяне на екрана на четири части, която позволява изпълнение на няколко задачи едновременно. Възпроизвежда на 100% гамата sRGB.

Мониторът използва IPS технология на дисплея за реалистично създаване на цветовете. Дизайнът му го прави подходящ както за домашна, така и за офис среда или използване в студио.

UltraWide Monitor допълва работната среда. 29-инчовият екран осигурява огромно пространство за едновременно преглеждане на различни документи. Широката основа на дисплея позволява визуализиране на повече колони в таблици, а документ, състоящ се от две страници, може да бъде преглеждан, като се поставят страниците една до друга.

UltraWide Monitor позволява на графичните дизайнери да виждат повече и да извършват повече действия. За работа в истински многозадачен режим, екранът може да бъде разделен на 4 части с функцията 4-Screen Split. Всяка от тях може да се настрои по различен начин.

Графичните дизайнери обикновено използват два монитора по време на работа, което им позволява да сравняват изображенията, върху които работят. Проблемът е, че двата монитора може да са настроени да показват цветовете по различен начин. UltraWide Monitor може да се свърже към две различни устройства посредством Dual Link-up. По този начин професионалистите могат да разчитат на еднакви настройки на цветовете. Двете изображения са позиционирани максимално близо едно до друго, което улеснява сравнението.

В другата конфигурация – с два монитора, дори и при изключително тънка рамка, тя отдалечава изображенията едно от друго. В допълнение, мониторът предоставя 100% от sRGB гамата, а цветовете могат да се калибрират и хардуерно, за постигане на максимално реалистични цветове, необходим на графичните дизайнери.

Пропорциите на дисплея на UltraWide Monitor – 21:9 са много близки по размер до тези на киноекраните. Това позволява на потребителите да гледат филмите така, както са били замислени от режисьора. Мониторът използва IPS технология на дисплея, благодарение на която филмите могат да се гледат с високо качество от почти всеки ъгъл.

Комбинацията от четирите характеристики – пропорция 21:9, високо качество на изображенията, реалистично възпроизвеждане на цветовете и LG Cinema Screen Design – прави UltraWide Monitor подходящ за домашно кино и видеоигри. Геймърите могат да играят или да гледат видео от своите смартфони посредством MHL свързаност. Качествен звук се постига от две тонколони, вградени от двете страни на монитора.

LG UltraWide Monitor ще бъде пуснат първоначално на пазара в Южна Корея, а няколко седмици след това и в останалите страни. Цената все още не е обявена.

Коментари по темата: „LG EA93 – първият 21:9 Ultra Wide монитор”

добавете коментар...

  1. Наблюдател

    Все по широки монитори, докато накрая стигнат формата на стандартния рекламен банер… А ме е толкова яд, че вече не се набират монитори 5:4, които със завъртане ставаха на 4:5 – идеалния формат за работа с документи и с браузера…

Коментар