Собственик на ESET избран за предприемач на годината

Мирослав Трънка, един от основателите на ESET и технически директор на компанията, спечели наградата на Ernst& YoungПредприемач на годината.
Церемонията тази година се проведе за първи път в Словакия и победителят ще представя страната си за световната награда Предприемач на годината в Монте Карло през юни 2007 г. Наградата не просто отчита постижения в цифри, а представлява признание за историите на интересни преуспели хора. Трънка спечели внимание с личностни качества, резултати и стратегическата ориентация на компанията.
„Историята на Мирослав е историята на една добра идея, последвана от уникален продукт, който става трамплин за създаването на забележителна и уважавана глобална компания”, казва Мирослав Рихак, председател на журито.
„Наистина оценявам наградата. За мен това е признание за дългосрочните амбиции на целия екип, партньорите и служителите ни. Част от тази награда е за тях. Изминаха 20 години, откакто нашият ключов продукт NOD32 е пуснат за първи път. Фактът, че компанията е толкова успешна за толкова дълго време, означава, че сме успели да предложим продукт с топ качество. Стремим се да сме в крак с новите технологии и се радвам, че усилията ни най-после са възнаградени”, каза Мирослав Трънка.
Entrepreneur Of The Year® е обявена за първи път от Ernst & Young през 1986 в САЩ. Шест страни участват в наградата за първи път: Словакия, Португалия, Гърция, Австрия, Китай и Украйна.  Финалният кръг се провежда през юни 2007 г. в Монте Карло, Монако.

Коментар