AOC d2757Ph – голям дисплей за 3D преживяване

Производителят на монитори AOC обяви 27-инчов модел d2757Ph с триизмерна технология FPR и тънък корпус, като наблегна на неговите качества за 3D игри и филми, като 2D съдържанието може също да бъде конвертирано в 3D изображения. Съотношението на статичния контраст от 1000:1.

Иновативната триизмерната технология FPR (Film-type Patterned Retarder) гарантира възпроизвеждане на видеоклипове без трептене. За разлика от технологията с електронен затвор, тук триизмерният ефект се постига без употреба на активни очила със затвор – достатъчна е единствено технологията на монитора.

FPR изисква само поляризиращи очила без батерии, които са по-леки и удобни за носене. В допълнение, поляризиращите очила са по-евтини от захранваните с батерии активни очила със затвор. 3D очилата със закопчалка, подходящи за хората носещи постоянно очила , са включени в пакета на d2757Ph.

Моделът използва IPS (in-plane switching) панел – съвременна LCD технология, която гарантира голям ъгъл на видимост, висок контраст и стабилност на цветовете. d2757Ph осигурява ясна картина с цветове, запазващи се непроменени до ъгъл на видимост от 178° (хоризонтално / вертикално), като така дава възможност на няколко души да наблюдават изображението от различни ъгли.

Със своя статичен контраст от 1000:1 (динамичен контраст 20 000 000:1), време за отговор от 5 ms и осветеност от 250 cd/m2, този LED модел е подходящ както за професионална работа с графични изображения, така и за домашни потребители с високи изисквания.

Интегрираният софтуер, конвертиращ разнообразно 2D съдържание в 3D, се стартира чрез натискане на бутон върху рамката на монитора. По този начин стари снимки, домашни клипове или класически филми могат да бъдат гледани в една изцяло нова перспектива.

d2757Ph се отличава с черна, 5,8-милиметрова рамка и фино набраздена металическа лицева страна на корпуса. Благодарение на супер тънката рамка, два или даже три монитора могат да бъдат разположени един до друг, така че разстоянието между тях да бъде почти незабележимо.

Освен това, d2757Ph разполага с откачваща се поставка, която позволява лесно превръщане на дисплея в голям монитор за презентации или в гигантска дигитална рамка за снимки. Може да се ползва и като втори дисплей за вашия ноутбук.

d2757Ph се предлага на пазара от ноември  2012 г. с препоръчителната крайна цена е 645 лв. и 3 години гаранция.

Коментар