Достъпен 3D принтер печата 8-инчови предмети

Нов триизмерен принтер на компанията Solidoodle може да отпечатва предмети с размери 8х8х8 инча. Моделът от трето поколение – Solidoodle 3 (SD1030-A) – се отличава от своите предшественици с почти двойно по-голям размер на работната област, която представлява куб със страна 8 инча (20,32 см).

Solidoodle може да отпечатва предмети с размери 8х8х8 инча

Solidoodle може да отпечатва предмети с размери 8х8х8 инча

Solidoodle 3 използва за консуматив пластмасова нишка с диаметър 1,75 мм. Резолюцията на принтера в двете хоризонтални посоки е 0,1 мм, а вертикалната е 0,3 мм. Предвиден е специален режим, при който и вертикалната резолюция става 0,1 мм.

Новият 3D принтер струва $799. Продажбите на устройството от трето поколение ще започнат през януари следващата година, съобщи производителят. Solidoodle разполага с 60 служителя и досега е произвела 1200 принтера.

Коментари по темата: „Достъпен 3D принтер печата 8-инчови предмети”

добавете коментар...

  1. Print3D.bg

    Такава услуга вече и в България – “www.print3d.bg”

  2. Аз

    Е кое му е несериозното? Малко ви е бедна фантазията майче. Аз идва от изложение на 3d принтери и си е чудесна технология 😉

  3. :)

    добре,представям си го отпечатва на бял лист нещо,т.е.дължина=1D &ширина,cтава демек 2D,ами как аджеба печати 3D,т.е.височина? D=gиректория,линия#от дюзата излазя мастилце през части от секундата,и се види на хартията то същото дет е на монитор за компютър,за височина може би се поставя втори лист артия,който е на 90градуса спрямо хоризонталния,първи явяващ се,и принт.глава почва и по 2-я лист,вертикален е той,да печата,ама според мене лично то и кво да е изпечатано чрез2D принтера си е фактически 3D,понеже сека буквичка,фигурка, си е с неква височина мастилена,па макар и в размер под милиМетър,айде със здраве,щастие кой да е челяк

  4. maxobg

    това не е сериозно ,подобни публикаций са смешни и вредни.жалко ,че се публикуват в сравнително сериозно издание

Коментар