Нонилион отваря Microsoft център в Букурещ

Русенската софтуерна компания Нонилион ще отвори своя първи „Център по Майкрoсофт компетенции” в Букурещ. Столицата на Румъния удовлетворява две ключови условия за подобна стъпка – изключително интересен пазар и голям брой квалифицирани експерти, посочиха от Нонилион.

Компанията предлага интегриране на разнообразието от продукти на Microsoft, които според Нонилион са „повлияли съвременната ИТ среда, така както никоя друга гама продукти досега”.

Букурещ разполага с голяма база от професионални софтуерни специалисти, благодарение на доказалата се успешна румънска образователна система и държавната подкрепа, които стимулират младите хора да избират кариера в сферата на ИКТ.

Очаква се скоро Нонилион да започне да набира персонал, като за целта ще селектира талантливи млади експерти, които да се присъединят към първия екип на компанията, базиран извън пределите на България.

В първата си фаза новият „Център по Майкрософт компетенции” ще се фокусира върху технологиите за разработка C# и Asp.net и  MS SQL като база данни. До края на годината ще бъдат наети поне 7 нови Microsoft специалисти, твърди управителят на Нонилион – Руди Ван Ден Бос.

Нонилион създава екипи за своите клиенти, които са изцяло под техен контрол и ръководство. Компанията сформира екип там, където клиентът има нужда от него, поясни Катина Симова, мениджър връзки с клиенти в Нонилион.

Коментар