Firefox 17 интегрира чата на Facebook

Mozilla пусна финална версия на браузъра Firefox 17 с поддръжка на нови API (приложни програмни интерфейси) за интеграция със социални мрежи.

В момента е осигурена поддръжка само на чата в социалната мрежа Facebook. При активиране на съответния бутон от страницата на Facebook, в дясната част на браузъра се появява панел със списък на приятелите.

Освен да общуват с приятели във Facebook, потребителите на Firefox 17 могат да преглеждат уведомления и заявки за добавяне на приятели.

Сред другите нововъведения във Firefox 17 са забраната за автоматично инсталиране на уязвими плъгини и разширената функционалност на инструментите за разработчици.

Както всяка нова версия, Firefox 17 идва с подобрена производителност. Отстранени са също критични уязвимости.

Firefox 17 е достъпен за Windows, Linux, Max OS X. Новата версия на поддържа Mac OS X 10.5, но е адаптирана за Mac OS X 10.8.

Даунлоуд: Firefox 17

Коментари по темата: „Firefox 17 интегрира чата на Facebook”

добавете коментар...

  1. Пешо

    Нека всички които са против spyware и фейсблука и искат отделна версия на браурзъра без социална интеграция НЕКА да пишат и да гласуват I have this problem too … на https://support.mozilla.org/en-US/questions/942293?esab=a&s=Get+rid+of+social+&r=0&as=s

Коментар