Samsung се включи в седмицата по предприемачество с открит урок за ИТ

Българският клон  на Samsung Electronics взе участие в Световната седмица по предприемачество с открит урок за ИТ технологиите в бизнеса в столичното 19 СОУ „Елин Пелин". Темата на урока беше „Еластичност на търсенето  на ИТ технологиите в България. Може ли еластичността да разтегне пазарния дял?”. Владислав Петков, мениджър ключови клиенти и Виктор Панайотов, Продуктов мениджър Телеком в технологичния гигант, дискутираха с учениците актуални теми от бизнеса като ценовия ефект срещу промяната на търсенето на ИТ технологиите, тенденциите и новостите в търсенето и предлагането на ИТ технологиите. 

Акцент на открития урок беше представянето на класната стая на бъдещето – Samsung School Smart Solution. Новаторското решение цели да интегрира иновативни технологични решения в образователните системи и да осъвремени и подобри качеството на обучението. Миналата седмица компанията демонстрира e-board, част от иновативното решение, в рамките на 8-та Национална конференция по е-образование. Това е интерактивна дъска, създадена, за да подобри средата в класната стая. Дъската се предлага с размери 65 и 75 инча и е съвместима с устройствата Galaxy Note и Galaxy Tab, както и с лаптопи.
 
Samsung School Smart Solution позволява активно участие на децата, лесна, удобна и забавна работа в екип и обратна връзка в реално време за всички задачи, които те изпълняват. С помощта на e-board преподавателят може да контролира заниманията на учениците, като избира кога да им осигури или прекрати достъпа до устройствата (изпълняващи ролята на тетрадка и учебник едновременно), до интернет или до различни приложения. В допълнение, преподавателят може и да наблюдава какво прави всеки в стаята. Освен това, интерактивната дъска позволява споделянето на съдържание, тоест, ако един ученик например решава задача на дъската, всички останали имат същата задача пред себе си или могат да участват в решението през своите устройства чрез специално разработен от  Samsung софтуер. Това би могло да елиминира много проблеми, свързани с концентрацията на класовете и ангажирането на всички ученици в общо занимание. 
 
Участието в Световната седмица по предприемачество е следващата стъпка на компанията в посока подкрепа на младите хора у нас, след като в петък се проведе официалният финал на образователната програма на Samsung Trends of Tomorrow, част от глобалната платформа Hope for Youth (Надежда за младите). Това е програма за кариерно ориентиране на ученици, която има за цел да насърчи развитието на младите хора в България и да помогне в избора им на кариерно развитие, както и да улесни първите им стъпки в желаната от тях професия.
 

Коментар