Ще рециклират хартията в администрацията

Инициатива за събиране и рециклиране на хартията стартира Министерството на държавната администрация и административната реформа, съобщи вчера министър Николай Василев по време на работна среща на екипа на МДААР и областните управители. Той призова всички областни администрации също да се включат в тази кампания, така че преработването на отпадъчна хартия да се популяризира сред институциите и постепенно да се превърне в практика.
Министерството ще разработи унифициран модел за интернет сайтовете и адресите на електронната поща на всички областни администрации, стана ясно още на срещата. Предвижда се също така да бъдат изработени и текстови версии на сайтовете, така че те да бъдат достъпни за хора с нарушено зрение.
Министър Василев призова областните администрации да се включат и в кампанията за правопис и стил, която ще се проведе около 24 май. Той обясни, че тази кампания има за цел да повиши вниманието на служителите в администрацията при подготовката на официалните документи и кореспонденцията, както и да установи единни стандарти при оформлението им. Спазването на тези общи стандарти ще спомогне за уеднаквяване на документооборота в администрацията, допълни министърът.

Коментар