Инвеститорите връщат доверието си в Nokia

Акциите на Nokia на американската фондова борса поскъпнаха с 12%, достигайки най-високото в последните три месеца ниво. Ръстът бе провокиран от препоръка на анализатори от Danske Bank A/S за покупка на ценни книжа на финландската компания.

Nokia поскъпва вече четвърти ден поред. Инвеститорите си връщат доверието в компанията, тъй като новите смартфони Lumia се радват на добро търсене, а това означава, че Nokia ще увеличи своите приходи и конкурентността си спрямо Apple и Android доставчиците, предаде Блумбърг.

Всички запаси от Lumia 920 в Германия вече са продадени. Търсенето на модела с Windows Phone е по-високо, отколкото се очакваше. Според Shanghai Securities News, през първите 20 дни от началото на предварителните поръчки, Nokia е продала 2,5 милиона броя смартфона Lumia 920.

Прогнозите за Nokia ще продължат да се повишават, коментира Илка Раувола от Danske Bank. Според него, през 2013 г. в света ще бъдат продадени 36 милиона смартфона с Windows Phone 8, подобни на Lumia. По-рано се очакваше продажбите да достигнат 23 милиона броя.

Коментари по темата: „Инвеститорите връщат доверието си в Nokia”

добавете коментар...

  1. Хъмм

    Ако искаш повече информация, потърси си я сам.

  2. :)

    Но, никой никъде не е извадил точни данни за продажбите. Само очаквания, и "свършили наличности". Ама, какви са били наличностите? 200 телефона или 2,000,000 телефона?

  3. петър

    Иман нокиа н9 и е невероятна. с 20 отворени апликации лети! а е само 1гхц и 1 гб рам. софтуерът е уникален. предполагам и windows телефоните също са много добри.

Коментар