Качеството на софтуера бе фокусът на ISTA 2012

Над 350 специалисти участваха в конференцията ISTA 2012, посветена на автоматизираното тестване на софтуерни продукти. Събитието в Интер Експо Център бе подкрепено от 10 водещи компании в световната ИТ индустрия, вкл. SAP Labs Bulgaria, Infragistics, VMware, Musala Soft, eCommera, Experian, Cisco Systems, Axway, Skrill и Telerik.

Конференцията предложи атрактивен формат с двойно повече презентации от миналата година, над 18 лектора и проведени за първи път т.нар. „hands-on labs” сесии, по време на които малки групи от участници работиха върху практически задачи в реална среда.

Кръгът от теми обхвана актуалните стандарти в разработката и доставката на софтуер и ролята на автоматизираното тестване в процеса по осигуряване на качеството и удовлетвореността на потребителите. Участниците в конференцията научиха повече за това как да проверят сигурността и нивото на защита в софтуерните приложения, как да тестват мобилни апликации за iOS, цялостни уеб базирани услуги или потребителски интерфейс, производителността на Flex приложения и други.

Инженерите видяха добри практики в автоматизираното тестване, прилагани от световните ИТ лидери и се запознаха с нови инструменти и процеси, включително уникални собствени разработки и платформи.

Конференцията потвърди амбицията си да бъде място, на което компании с различна степен на опит и ресурси в автоматизираното тестване на софтуер се срещат ежегодно и обменят ефективно знания и опит. Иновациите в областта остават фокус в развитието на събитието и цялата общност от софтуерни специалисти.

Коментари по темата: „Качеството на софтуера бе фокусът на ISTA 2012”

добавете коментар...

  1. petar k.

    Ima kakvo da se jelae oshte po otnoshenie na kachestvoto na presentaciite, inache beshe OK.

  2. Зузи

    Необходимо е подобно събитие и е добре че го има.
    Нужно е да се вдигне качеството на презентиращите.

  3. Katerina

    Prezentaciite na Telerik i Axway bqha ujasno skuchno podneseni. Haresaha mi na SAP i Skrill.

  4. Тодор

    Подкрепям второто мнение. Заслужаваше си, научих нови неща.

  5. дарина

    събитието беше много хубаво.Наистина някои от презентациите не бяха на ниво, но това се дължеше по-скоро на липса на опит за презентиране от лектора. все пак мога да кажа,че си заслужаваше и се радвам че бях.

  6. Иван

    Половината от лекциите бяха слаби. Посредствени продукти или слабо подготвени презентиращи. Като цяло организацията на събитието беше на доста добро ниво, но не липсваха и лапсуси. Все пак искам да поздравя колегите от SAP, Experian, Skrill и eCommera за интересните презентации.

Коментар