Nokia е продала 2,5 милиона Lumia 920

Дефицитът на новия смартфон Lumia 920, работещ под управление на Windows Phone 8, породи съмнения, че Nokia умишлено пуска ограничени количества на пазара. Наличностите от смартфона се изчерпаха в страни като Германия, Великобритания, Франция и Австралия, дори и най-големият онлайн магазин Amazon е затруднен с доставките.

Nokia не е обявила официално броя на продадените Lumia 920, което подхранва спекулациите за изкуствено създаден дефицит. Според Shanghai Securities News, през първите 20 дни от началото на предварителните поръчки, Nokia е продала 2,5 милиона броя смартфона Lumia 920.
Ако тези цифри са верни, то моделът може да стане най-успешният в линията Lumia. За сравнение, през миналото тримесечие фанландската компания продаде 2,9 млн. устройства под управление на Windows Phone.
Търсенето и дефицитът на Lumia 920 се отразяват благотворно на Nokia. Акциите на компанията поскъпват през цялата седмица, след като анализатор от Danske Bank препоръча на инвеститорите на купуват ценни книжа на компанията.

Коментар