Samsung: Без нас нямаше да има iPhone и iPad

Освен че спорят за патенти в съда, Samsung и Apple често си разменят словесни стрели, целейки да привлекат общественото мнение на своя страна. Поредно ефектно изявление направи тази седмица шефът на мобилното подразделение на Samsung Йонг-Кун Шин.

Без патентите на Samsung за безжични технологии Apple не можеше да произведе своите знаменити устройства, заяви Шин на среща с журналисти в Сеул. „А както знаете, Samsung е много строга в плана си защита на собствените авторски права”, допълни той, цитиран от Korea Times.

Изявлението на Шин идва в отговор на решение на Комисията по международна търговия на САЩ (ITC) по патентния спор между двете компании. ITC обяви, че ще преразгледа предварителното решение, съгласно което Apple не нарушава четири патента на Samsung в производството на iPhone и iPad.

Окончателното решение трябва да бъде взето през януари, я дотогава има много възможности да бъде повлияно на ITC. Евентуално решение срещу Apple ще възпрепятства компанията от Купертино да продава iPhone и iPad на територията на САЩ.

Шин заяви също, че Samsung няма да води преговори с Apple подобно на тайванския си конкурент HTC. Наскоро Apple и HTC се споразумяха за взаимно ползване на патенти в следващите 10 години. Двете компании прекратяват съдебните спорове, а HTC ще плаща такси на Apple на базата на продадените смартфони .

Предполага се, че аналогично споразумение ще подпишат Apple и Google, което ще засили очакванията към Samsung. Корейската компания обаче се готви за нов рунд на съдебни битки, който започва в началото на следващата година с претенции към iPad mini, iPad 4 и iPod Touch. Apple, от своя страна, ще атакува Galaxy Nexus, Galaxy S III, Galaxy Note 10.1 и други устройства на Samsung.

Коментари по темата: „Samsung: Без нас нямаше да има iPhone и iPad”

добавете коментар...

  1. kiko

    Да са живи и здрави адвокатите! 🙂

Коментар