Бой за смартфони в „черния петък”

„Черният петък” в САЩ отново пълни криминалните хроники. Медиите по света съобщават за множество инциденти в магазините за електроника. За щастие, този път няма смъртни случаи.

Заради големите отстъпки, още през нощта се струпаха тълпи от хора и полиция пред магазините на големите търговски вериги. Както и в предходни години, най-голям е интересът към електрониката, предаде Телеграф.

В град Моултри, щата Джорджия, купувачите буквално атакуваха местния магазин на Walmart, където се разпродаваха смартфони. Ругатни, борби и дори хапане се виждат на видеоклип от мястото на събитието.

Полицията в Индианополис пък трябваше да усмири купувачи, които се сбиха заради 200-доларови ваучери за телевизори. Мъж заплаши с пистолет тълпата пред магазин в Тексас, а други двама използваха лютив газ, за да влязат по-лесно в магазин в Луизиана, Мичиган.

Статистиката сочи, че 230 милиона американци са пазарували в „черния петък”, с който започва празничният сезон в САЩ. Средно, един купувач е похарчил около 400 долара, което прави общ оборот от 92 милиарда долара за търговските вериги.

Коментар