Windows Phone 7.8 излиза до дни?

Нова версия на мобилната платформа Windows Phone ще излезе на 28 ноември, по неофициална информация, разпространена в интернет. Microsoft намекна за версия 7.8 преди няколко седмици, но не съобщи конкретна дата за обновлението.

       
Обновление на Windows Phone ще предложи нови функции на потребителите на по-стари WP смартфони        
Windows Phone 7.8 не е съвместима с версия 8 на мобилната платформа, с която се продават новите WP смартфони на компании като Nokia и HTC. Обновлението е предназначено за потребителите на по-стари WP смартфони, които нямат възможност за ъпгрейд до Windows Phone 8.
Версия 7.8 има своите особености и една от тях е настройваемият размер на „живите плочки”. Обновлението внася също нови цветови варианти за интерфейса, подобрен браузър Internet Explorer 9, възможност за редактиране на MP3 файлове и създаване на рингтонове от тях, както и нови функции за настройка на блокиращия екран.
Wi-Fi на устройствата под управление WP 7.8 ще остава активен, дори когато смартфонът е блокиран. Очаква се също възможност за предаване на данни чрез Bluetooth. Не е изключено Microsoft да пусне по-късно и версия Windows Phone 7.9.

Коментар