Рекордни онлайн продажби в САЩ

Интернет търговците в САЩ ще заработят над 43,4 милиарда долара в периода от „черния петък” до края на настоящата година. Това е ръст от 17% спрямо същия период на миналата година, съобщи Блумбърг.

       
         
Покупките на стоки през интернет ще заемат над 10% от празничните разходи на американците в последните два месеца на годината, твърди източник от ComScore. За сравнение, през 2007 г. предновогодишните продажби донесоха на онлайн търговците 29,2 млрд. долара.
На 23 ноември, "черния петък", интернет магазините увеличиха продажбите си с 26%, достигайки рекордните 1,04 млрд. долара, по данни на ComScore. Около 57,3 млн. американци са пазарували в този ден. Най-посещаван е бил онлайн магазинът Amazon.com, който се радва и на най-висок ръст в броя на посетителите за една година.
По данни на IBM Smarter Commerce, продажбите през интернет-магазините в "черния петък" са нараснали с 20,7%, в сравнение с миналата година. Един от най-търсените продукти е таблетът iPad.
Освен с рекордно високи продажби, „черният петък” ще се запомни и с множество инциденти, предизвикани от огромните тълпи пред и вътре в магазините. Някои от най-агресивните купувачи си пробиваха път до желаната стока с пистолети и лютив газ. 

Коментар