Nokia пуска бюджетни смартфони Asha 205 и 206

Nokia обяви два нови смартфона на ниски цени. Asha 205 и 206 идват с една или две SIM карти, лесен достъп до социални функции и споделяне на съдържание.

Това са първите мобилни устройства, който поддържат услугата на Slam. Тя позволява на потребителите мигновено да споделят с приятели мултимедийно съдържание като снимки, музика и видео клипове.

Slam работи с повечето мобилни телефони с Bluetooth и получателят няма нужда да има Slam. С няколко кликвания човек може да насочи съдържанието към друго устройство, по-бързо отколкото с Bluetooth и без консумация на данни от интернет (Slam не е съвместим с iOS и Windows Phone устройства в момента).

Nokia представя Asha 205 като социален телефон. Моделът има QWERTY клавиатура със специален бутон за Facebook, който осигурява бърз достъп до профила в социалната мрежа. Налични са също възможности за eBuddy Chat, Twitter и Gmail.

Asha 205 се предлага с пакет мобилни забавления, вкл. 40 безплатни EA игри и десетки хиляди други приложения, достъпни за сваляне от Nokia Store.

Моделът идва във варианти с една или две SIM карти. Във втория случай е достъпна технология EasySwap, която позволява на потребителите да сменят SIM карти, без да се налага да изключват устройството

Телефонът издържа 37 дни в режим на готовност с една SIM карта и до 25 дни с две SIM карти. Предлага се в циан, магента и оранжево и се очаква да се появи на пазара през четвъртото тримесечие на 2012.

Nokia 206 има класическа буквено-цифрова клавиатура и 2,4- инчов дисплей. Компанията го лансира като подходящ за сърфиране в интернет, игри и чат с приятели. Осигурен е бърз достъп до Facebook и Twitter направо от началния екран.

Моделът се отличава с богата цветова палитра, включваща циан, магента и жълто.  Imaging технология оптимизира снимките, направени с 1.3MP камера за споделяне във Facebook. Предлага се с пакет приложения за социални и мобилни забавления с eBuddy Chat, WhatsApp и 10 безплатни премиум приложения.

И тук са достъпни варианти с една или две SIM карти, съответно с технология EasySwap във втория случай. Режимът на готовност е до 31 дни с една SIM карта и до 20 дни с две SIM карти. Nokia 206 се очаква на пазара до края на 2012 г.

Новите устройства се възползват от интернет платформата Nokia Xpress, която стъпва на облачна технология. В резултат на това консумацията на данни намалява с до 90%. Уеб приложението Nokia Nearby помага на потребителите да откриват различни места, като ресторанти, магазини и банкомати в близост до тяхното местоположение.

По информация от SlashGear.com, и двата нови смартфона ще струват по 62 долара.

Коментар