RIM тръгва нагоре с BlackBerry 10

След продължителед спад, акциите на RIM започнаха да поскъпват. Само за 8 дни ценните книжа на канадската компания за смартфони повишиха стойността си с внушителните 17,3 % на борсата в Торонто.

Инвеститорите са оптимисти, че новите устройства с BlackBerry 10 ще конкурират с успех смартфоните с Android и iOS. Тласък на поскъпването даде анализаторът Крис Томпсън от Националната банка, който повиши целевата цена на акциите на RIM от $12 до $15, предаде Ройтерс.

Случва се най-голямото поскъпване на акции на RIM от април 2009 година, когато компанията отчете по-високи от очакваните резултати. Миналата седмица и най-големият критик на RIM – анализаторът Питър Мизек от Jefferies & Co също повиши целевата цена на акциите на BlackBerry производителя, като се аргументира с положителните оценки на операторите от тестовете на BB10.

Освен референцията от индустрията, влияние върху акциите на RIM оказват способността на новото ръководство на компанията да запази абонаментната база, разумното харчене и подготовката за световния дебют на BB10 през февруари 2013 г.

RIM обещава, че новите смартфони ще бъдат по-бързи и че за тях ще има внушителен каталог от приложения, което е предпоставка за успех на линията. Крис Томпсън очаква RIM да продаде 35,5 млн. устройства през финансовата 2014 г., докато по-рано прогнозираше 31,6 млн. броя. През последното тримесечие, приключило през септември, RIM достави 7,4 млн. смартфона.

по темата: „RIM тръгва нагоре с BlackBerry 10”

добавете коментар...

  1. ign

    много са добри !

  2. User

    Дано се стабилизират , защото продукцията им е качествена.

Коментар