Ericsson даде на съд Samsung

Шведският производител на телекомуникационно оборудване Ericsson даде на съд Samsung в САЩ с обвинение за нарушаване на патенти. Двете компании се опитваха да решат разногласията на най-високо ниво в продължение на две години, не не постигнаха съгласие, предадоха световните агенции.

       
         
Спорът се води около патентовани мрежови технологии на Ericsson, ползвани от Samsung, както и за други изобретения, които често се прилагат в електронните устройства за безжичен достъп.
Samsung е отказал да продължи лицензията при предложените от Ericsson условия, с които вече са съгласни конкурентите на корейската компания. Samsung придоби лиценз за използване на изобретения на Ericssson за първи път през 2011 г., а през 2007-а договорът беше подновен.
В момента около 100 компании от мобилната индустрия имат лицензионни споразумения с Ericsson. Един от главните катализатори на телекомуникационната индустрия е обменът на технологии, но този процес трябва да протича при справедливи условия, коментират от шведската компания. Ericsson разполага с портфолио от около 30 000 патента.
Samsung, от своя страна, опонира, че в продължение на две години е водила разумни преговори с Ericsson, но отсрещната страна е поискала твърде висока цена за правото на ползване на патентите. След провала на преговорите, двете компании ще се срещнат в съда като единствен изход от създалата се ситуация.

по темата: „Ericsson даде на съд Samsung”

добавете коментар...

  1. Наблюдател

    "Един от главните катализатори на телекомуникационната индустрия е обменът на технологии"

    Нека доуточним – откакто обменът на технологии се състои в правото да заоблиш правоъгълник (не е шега – това е патент на Ейпъл), този катализатор е най-тежкия инхибитор на развитието. Чудовищни суми, които в края на краищата се плащат от нас – крайните потребители, се плащат за преливане от пусто в празно. Трябва да спрем терора на авторските права.

Коментар