Сензорните лаптопи Aspire V5 излизат на пазара у нас

Acer пусна на българския пазар серията тънки и леки ноутбуци Aspire V5 touch. Моделите имат 10-точков сензорен HD дисплей и голям тракпад за по-добро разпознаване на жестове и използване на допълнителните функции на Windows 8.

14-инчовият модел включва оптично устройство, но въпреки това е по-тънък от 21 мм, а теглото му е 2,1 кг. Моделът с 15,6-инчов екран също разполага с оптично устройство, тежи 2,4 кг, а дебелината му е под 23 мм.
Aspire V5 стъпва на процесор Intel Core i3 2365 и графика GeForce 620 1GB. Конфигурацията включва оперативна памет 6GB и твърд диск до 750 GB.
Производителят набляга на интелигентното управление на захранването, както и на разположението на компонентите, което оптимизира акустиката и подобрява охлаждането.
Aspire V5 използва функция Acer Instant Connect, която автоматично сканира и регистрира най-посещаваните точки за достъп, като така позволява на потребителите да се свържат с интернет само за 2,5 секунди.
Възможностите за свързване са разширени с LAN/VGA комбо порт. Наличен е и бърз USB 3.0 интерфейс. Цените на Aspire V5 touch с Windows 8 започват от 1499 лв.

Коментар