Nokia Siemens затваря завод в Германия

Производителят на телекомуникационно оборудване Nokia Siemens Networks (NSN) планира да затвори завода си в Брухзал, Германия. Ще бъдат освободени 650 работници, предаде Ройтерс.

Служителите на предприятието вече са получи уведомления за предстоящите съкращения. Заводът ще прекрати работа след 3-6 месеца, в зависимост от преговорите с местните профсъюзи.

Съвместното предприятие на Nokia и Siemens продължава да реализира стратегия по намаляване на разходите, която предполага съкращаване на около четвърт от щатния персонал и продажба на активи.

Компанията остава фокусирана върху бизнеса с оборудване за мобилни мрежи за широколентов достъп до интернет. По данни на Dell”Oro, през третото тримесечие на настоящата година делът на Nokia Siemens на световния пазар за телекомуникационно оборудване е нараснал с 2%, достигайки 20%.

Оперативната печалба на Nokia Siemens Networks възлиза на 182 млн. евро за последното тримесечие, докато година по-рано компанията беше на загуба.  Приходите от продажби са нараснали с 3% до 3,5 млрд. евро през отчетния период.

Коментар