Новото поколение iMac е на пазара

Apple стартира продажбите на новото поколение iMac в своя електронен магазин. Десктоп системата се отличава със супер заострен дизайн, нов дисплей и значителна изчислителна мощ.

Подновен изцяло и отвътре, и отвън, новият iMac включва високо-производителни технологии, пакетирани в алуминий и стъкло, което го прави с до 40% по-малък по обем от своя предшественик. Екранът е преработен така, че да се намалят отблясъците със 75%, но да се запази невероятното визуално преживяване.

Освен това новият модел въвежда технологията Fusion Drive, която съчетава работата на флаш паметта и капацитета на твърдия диск, за да се създаде единен обем за съхранение. Fusion Drive интелигентно управлява файловете и оптимизира прочитането и записа им.

Новите iMac конфигурации започват на цена от $1299 в САЩ за 21,5-инчов екран, 2,7GHz процесор Intel Core i5, 8GB RAM памет, 1TB дисково пространство и графика Nvidia GeForce GT 640M с 512MB памет.

За сравнение, същата тази конфигурация в Европа се продава на цена от 1349 евро и се доставя в рамките от един от три дни, както в САЩ. 

Коментар