Microsoft пуска два пакета от уеб камери

Хардуерната група на Microsoft пусна нови консуматорски продукта, предназначени за цифрови комуникации по време на път или у дома. Пакетът LifeCam VX-3000 включва две уеб камери за десктоп компютри. Мобилният вариант на пакета предоставя също две уебкамери, модели LifeCam NX-6000, за ноутбуци, както и безжична лазерна мишка, модел Wireless Notebook Laser Mouse 6000.
LifeCam продуктите се интегрират с фирмения софтуер Windows Live Messenger, за да осигурят свързаност през Интернет по всяко време – от дома, в офиса или в движение, посочват от компанията. Тъй като пакетът включва две камери, неговият притежател може да даде едната на човека, с който би желал да бъде непрекъснато в контакт.
Специален бутон позволява на потребителите да инициират незабавно видео разговори с приятели или с членовете на семейството. В допълнение, интерфейсът на приложението дава възможност на потребителите да ъплоудват мигновено снимки в своите сайтове в Windows Live Spaces.
LifeCam VX-3000 има също вграден микрофон, както и технология за автоматично следене на лицето, която държи обекта в зрителното поле на камерата, дори когато той се движи. Не на последно място, камерата предлага и видео ефекти за персонализиране и по-усъвършенствани видео разговори.
Десктоп камерата може да се прикача към монитори с всякакви размери, благодарение на включената в комплекта база Universal Attachment Base.
Мобилната камера LifeCam NX-6000 предлага 2.0 мегапиксела резолюция за видео и 7.6 мегапиксела за фото. Лещите се прибират изцяло в камерата, така че потребителят да я носи без риск от повреда в чантата за лаптопа.
Двата пакета ще бъдат достъпни на пазара от април на цени от $79.95 за Microsoft LifeCam VX-3000 Pack и $119.95 за Microsoft Mobility Pack.

Коментар