Windows 7 е инсталирана на половината компютри в света

Операционната система Windows 7 е инсталирана на половината компютри в света, разполагащи с интернет връзка, по данни на статистическата услуга StatCounter. На 26 ноември Windows 7 е била идентифицирана глобално на 52,4% от компютрите в изследването. На второ място е Windows XP с 16,07% дял.

В САЩ Windows 7 разполага с 49,48%, следвана от Windows XP с 16,07%, а на трето място е Mac OS с дял 15,48%. Изследването на StatCounter включва и Windows 8, която заема 1,31% от общия дял в глобален мащаб, а в САЩ държи 1,77%.

Това означава, че Windows 8 успява да грабне по-малък дял в сравнение с предшественичката си Windows 7, която разполагаше с пазарен дял от 4,93% месец след официалния си дебют.

Резултатите от изследването се базират на данни от 15 милиарда посещения на месец, като 4 милиарда са от САЩ, от повече от три милиона сайта.

Коментари по темата: „Windows 7 е инсталирана на половината компютри в света”

добавете коментар...

  1. :)

    Тези статистики са само на база интернет трафик. Изключва всички устройства използвани за светлинни табла, касови апарати и какво ли още не. Там XP е цар, и ще си остане такъв дълги години. Естествено, никой няма да тръгне да слага Windows 7/8 на подобни устройства (по ред причини). И, в този ред на мисли, Microsoft отдавна са мноооого назад като приходи от OS.

Коментар