Apple изобрети практично безжично зареждане

Apple е на път да направи безжичното зареждане напълно практично и удобно за ползване. В процес на патентоване е разработка, която предава енергия чрез технологията „магнитен резонанс в близко поле” (NFMR), съобщи AppleInsider.com, позовавайки се на публикация в сайта на патентното бюро на САЩ.

Енергията се предава безжично от резонатор към приемник, който работи на неговата честота. Резонаторът може да бъде както самостоятелно устройство или USB адаптер, така и настолен компютър или ноутбук.

Мобилните устройства, които приемат енергията – смартфони, таблети или компютърни аксесоари (клавиатури, мишки) – трябва да се намират на разстояние не повече от един метър от резонатора, в т.нар. „виртуална зона на зареждане”.

Практичността на технологията се заключава в това, че не е необходимо устройствата да се поставят на специални приспособления, за да се заредят. Те могат да стоят на комфортно за потребителя разстояние от източника на енергия.

Самите мобилни устройства и аксесоари могат да играят ролята на ретранслатори. Така например, ако смартфонът е далеч от резонатора, той може да се зарежда от клавиатурата. За включване на устройствата към резонатора ще се използват стандартните безжични технологии Wi-Fi и Bluetooth.

Коментари по темата: „Apple изобрети практично безжично зареждане”

добавете коментар...

  1. Комбайнер

    Забравихте, че Apple е изборетил изобретенията!

  2. maxobg

    ако разбере Стив Джобс какви ги вършат от компанията ,която създаде ,ще се обърне в гроба

  3. 5ко

    Ясно е че са го изобретили. Те са изобретили всичко, което е изобретено, че даже и това, което не е изобретено пак те са го изобретили.

  4. Az

    ПП това само на хартия ли са го "изобретили", че май е поредния патент на патентния трол Аппле.

  5. Az

    И какво точно са изобретили? По правилното заглавие е че са конструирали безжично зарядно. Нещо, което Тесла е направил преди 100 сто години.
    Очаквайте скоро " Аппле изобрети въздуха"
    Хайде стига с тези "изобретения" на Аппле. Те нямат са изобретения. Конструирали са това онова. Патентовали са всевъзможни глупости. Но това не са изобретения.

Коментар