LAUNCHub инвестира в шест български компании

Фондът за рисково финансиране LAUNCHub обяви имената на шест компании, получили т.н. SEED финансиране до 200 000 евро. Това са Coherent Labs, DeskGod, Imagga, iMediaShare, Rankur и StorPool.

Бизнесът на основаните в България компании е насочен към чужди пазари. Техните продукти и услуги вече се радват на първи добри резултати като брой потребители, клиенти, приходи и др.

Фондът обяви и началото на прозорец за кандидатстване за т.нар. „acceleration” финансиране от 30 000 евро срещу дялово участие в компанията. До 6 януари 2013 г. предприемачи от България и региона могат да представят своите проекти в сферата на информационните и комуникационни технологии чрез попълване на онлайн въпросник.

Освен финансиране, одобрените екипи участват и в менторската програма на LAUNCHub, която цели да осигури по-бърз растеж на компаниите чрез споделяне на опит и откриване на нови партньорства.

При одобрение за тази акселераторската програма и постигане на бързи резултати, стартиращите бизнеси могат да получат последващо финансиране до 200 000 евро, какъвто именно е случаят с една от обявените шест компании – Coherent Labs.

Коментари по темата: „LAUNCHub инвестира в шест български компании”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Тази Coherent Labs е уникално животно. Има позиции за работа, но в сайта не е споменато работното място къде физически се намира. От манията да се прикрива че Coherent Labs е българска компания се стига до абсурдни ситуации.

Коментар