Половината студенти от ТУ искали в Мтел

Мтел започна да бере плодове от инвестициите си в Технически университет – София и стажантската програма. Близо половината (48%) от студентите във ВУЗ-а смятали Мтел за най-подходящата компания за развитие на професионалната си кариера. Това сочат резултатите от анкета на телекома сред възпитаниците на ТУ, проведена по време на ИТ седмицата в университета в края на ноември.

92% от запитаните са одобрили стажантската програма на Мтел, а 55% от тях я предпочитат пред тези на конкурентите в бранша, съобщиха от оператора, базирайки се на данни от проучването. В отговорите си студентите са имали право да посочат всяка една компания в страната без ограничение в сфера или предмет на дейност.

Тази година най-многобройни сред стажантите в Мтел са именно студентите от Техническия университет в София, с оглед необходимостта от специалисти в направленията ИТ и телекомуникации. В приключилата стажантска програма са участвали над 70 студенти от 20 наши и чужди университети, като телекомът е инвестирал близо 30 000 лева за заплащане, обучение, работни ателиета и тиймбилдинги, т.е. средно по около 430 лв. на човек.

Началото на стажантската програма за 2013 година е планирано за април. Стажът в компанията е с продължителност от 1 до 6 месеца, като може да бъде целогодишен, в зависимост от възможността на студентите и екипите по звена.

Коментари по темата: „Половината студенти от ТУ искали в Мтел”

добавете коментар...

  1.  

    При подвеждащо зададен въпрос е нормално да получиш отговора, който ти искаш. Ако друга компания проведаше анкетата, вероятно анкетираните биха посочили нея. А и ме съмнява дали изобщо е имало анкета и ако да – дали резултатите са истински. М-тел имат нездравата практика да си поръчват рекламни статии и после сами да се хвалят в коментарите – един-двама пускат по 7-8 коментара представящи се за различни хора.

  2. Az

    Искат ама няма. С дипломата от ТУ берач на портокали в Италия или Испания. ако бяха крали жици вместо да учат, щяха да ги назначат ел техници в енергото, а може и в чужбина. Между другото – на монтажниците на базови станции им плащат около 600 лв бруто, Така че берач на портокали си е по-добре отколкото специалист тук. В М-тел максимума за техническа поддръжка е 1000 и то много трудно.

Коментар