Microsoft насърчава миграцията към Outlook

Услугата Outlook.com бе пусната официално през юли тази година, но Microsoft едва сега започна кампания за насърчаване на потребителите, използващи Hotmail.com, да преминат към Outlook.com. Тази стъпка досега беше пожелание, но скоро може да стане задължителна, тъй като новият проект играе ключова роля в стратегията на Microsoft.

По данни на Microsoft, новата услуга за е-поща вече има 25 млн. активни потребители. Софтуерният гигант е наел фирма за проучване, което установява, че потребителите предпочитат услугите на Outlook в сравнение с Gmail и останалите по-популярни решения, благодарение на изчистения дизайн, по-добрата спам защита и по-лесното споделяне на снимки и документи.

Hotmail се появи през 1996 година и бързо спечели хиляди потребители, за които електронната поща беше основен начин за кореспонденция. С появата на силна конкуренция от решения за комуникации, Microsoft реши стъпка по стъпка да затвори старата си услуга за е-поща и да наложи новата Outlook.com.

Коментари по темата: „Microsoft насърчава миграцията към Outlook”

добавете коментар...

  1. Дидо

    Аз наистина предпочитам Hotmail пред gmail. Ползвам и двете, но пощата на Майкрософт е в пъти по-удобна, така че, няма нищо глупаво в статията. Аз лично съм оценил предимствата на Скайдрайв и възможностите за работа с документи пред подобните услуги на гугъл.

  2. Дидо

    Всъщност, единствено не съм съгласен с насилствената промяна на адреса от Hotmail с Outlook, но не ми се вярва да го направят. Hotmail е позната на всеки и никой не те пита как се пише, когато си даваш адреса. Така или иначе в момента е все едно и също, кое от двете ползваш.

  3. аз

    Платени яко!!!Глупости на търкалета!

  4. Ха-ха-ха

    Хората предпочитали Outlook пред G-mail.

Коментар