Sony Xperia E – достъпен смартфон с HD аудио

Sony Mobile обяви наскоро ново попълнение към своята продуктова линия Xperia – модела Xperia E. Най-новият Android смартфон на японската компания ще се предлага както с една SIM карта, така и във вариант с две SIM карти, през първото тримесечие на 2013 г.

Xperia E е компактен смартфон на достъпна цена (160 евро), създаден с идеята да бъде удобен. Устройството на Sony може да се похвали със страхотно HD Voice качество, което прави телефонните разговори много по-ясни. Поддържа и система за игнориране на околния шум, която елиминира страничните звуци.

Xperia E позволява на потребителите лесно да следят разходите си за трафик на данни и консумацията на енергия от батерията. Приложението за проследяване трафика на данни следи какво количество е било изразходвано, а удълженият стендбай режим увеличава издръжливостта на батерията до 4 пъти.

Когато екранът е в неактивен режим за повече от няколко минути, Wi-Fi и трафикът на данни се изключват и повечето приложения стават неактивни, за да удължат живота на батерията. Обажданията и текстовите съобщения обаче продължават да функционират нормално. При докосване на екрана, за да влезе устройството в работен режим отново, всички функции се връщат към нормален работен режим.

Телефонът ще бъде достъпен и във вариант с две SIM карти – Xperia E dual, така че потребителите да могат лесно да превключват между тарифни планове само с едно докосване, за да са сигурни, че винаги използват най-изгодния за тях план.

Високото качество на звука е осигурено от приложение Walkman, което включва аудио технология xLoud, 3D surround звук и ръчен еквалайзер. С достъп до милиони песни от облачно базираната стрийминг услуга Music Unlimited на Sony Entertainment Network, потребителите могат да гледат и споделят съдържанието си на телевизор, таблет или компютър чрез DLNA безжична връзка. 

Новият смартфон на Sony излиза с Android 4.1 (Jelly Bean). Моделът Xperia Е ще бъде наличен в черно, бяло и розово, а Xperia E dual в черно и златно. Цената на Xperia E ще бъде 160 евро, а моделът с две сим карти ще струва 170 евро.

Коментар