HP е произвела 2,9 млн. компютъра в САЩ тази година

Една от любопитните новини през миналата седмица бе изявлението на Тим Кук, CEO на Apple, че компанията ще вложи 100 милиона долара за производство на iMac в САЩ.

По този повод от HP, най-големия производител на настолни компютри за корпоративния сектор (по данни на IDC за Q3 2012), припомниха, че компанията още от самото начало произвежда десктоп компютрите си в САЩ.

В частност, HP произвежда работни станции и настолни РС за американския пазар в Индианаполис, а сървърите – в Хюстън, уточнява Тони Профет, старши вицепрезидент по търговски операции в HP Printing and Personal Systems.

Близостта до купувачите позволява на HP бързо и точно да реагира на заявките, посочва Профет. Продуктите, произведени в САЩ, имат по-висока стойност, отколкото сглобените в Азия.

През настоящата година HP е произвела над 2,9 милиона компютъра в Съединените щати. В производството там са ангажирани стотици специалисти.

Същевременно, Lenovo също крои планове за производство в САЩ. Бъдещият завод в Северна Каролина ще доставя настолни компютри за корпоративния сектор и правителствените структури.

Коментари по темата: „HP е произвела 2,9 млн. компютъра в САЩ тази година”

добавете коментар...

  1. koki

    излиза им по-хевтино в уса

Коментар