На хоризонта: 5-инчов Galaxy S IV

Още в края на първото тримесечие на 2013 г. на пазара може да излезе новият флагмански смартфон на Samsung – Galaxy S IV. Според последните информации, разпространени в интернет, корейският производител ще приключи работите по устройството между януари и март и ще го пусне в края на март.

Очаква се Galaxy S IV да предложи редица хардуерни и софтуерни подобрения спрямо своя предшественик Galaxy S III. Моделът ще има 5-инчов или по-голям сензорен екран, способен да показва изображения с Full HD резолюция, както и нови технологии, които ще го направят недостижим топ продукт.

Samsung все още не е обявил дата за официалния дебют на Galaxy S IV. Предполагаше се, че компанията ще покаже устройството през февруари в Барселона, където традиционно се провежда Световния мобилен конгрес.

Galaxy S IV ще има най-вероятно четириядрен процесор, допълнен от 2GB или повече RAM за постигане на висока производителност. Очаква се също така смартфонът да предложи 13-мегапикселова задна камера, както и предна с по-малка резолюция за видео чат.

Galaxy S IV едва ли ще бъде единственият 5-инчов Full HD смартфон през първото полугодие на 2013 г. Производители като HTC, LG и Sony също планират подобни устройства. 

Коментари по темата: „На хоризонта: 5-инчов Galaxy S IV”

добавете коментар...

  1. аха

    И кво? Няма да излезе (не се пише излезне!) вярно онова меме. Просто накрая няма да виждаме ясна граница между смартфон от висок клас и таблет!

  2. мхм

    Май ще излезне вярно онова меме, което представяше айфон 20 като лазерен меч и галакси 25 като щит :)))

Коментар