HP с нови решения за конвергиран облак

Нови изследвания потвърждават нуждата от решения, които да обхванат традиционните, частните, управляваните и публичните облачни среди. Според проучване на HP, 75 процента от бизнес и ИТ мениджърите планират да се ориентират към хибриден бизнес модел. Същевременно, 65% са загрижени от обвързването само с един доставчик, а 72% посочват, че преносимостта на натоварванията между облачните модели е важна за тях при облачните нововъведения.

На пресконференция във Франкфурт HP обяви по-достъпни и лесни за внедряване облачни среди. Компанията представи разширено портфолио решения за конвергиран облак (Converged Cloud), чрез което потребителите могат да постигнат успех в един хибриден свят.

Новите решения се базират на HP Converged Infrastructure и Cloud Service Automation. Потребителите могат да управляват изискванията на облака откъм разходи, сигурност и достъпност чрез отворена, разширяема архитектура за хетерогенни ИТ среди, която вече включва поддръжка на „kernel”-базирани виртуални машини (KVMs) и виртуализационни технологии от HP, Microsoft и VMware, както и физическо осигуряване на блейд сървъри.

Потребителите получават също така незабавен достъп до допълнителни капацитети и възможност да управляват непостоянни натоварвания, когато е необходимо, чрез плащане при достъп през новите възможности на HP CloudSystem средата.

Новите клауд решения намаляват времето за администриране и ускорят разработката на предложения чрез разширеното портфолио HP Cloud Maps, което сега включва 50 нови готови модела на приложения. Портфолиото вече се състои от над 200 модела, които дават възможност на клиентите да създадат потребителски каталози на софтуерни услуги, готови за употреба само с натискане на един бутон.

HP въвежда също нова версия на единната платформа за управление на облака HP CSA, която се предлага като част от HP CloudSystem или самостоятелно. HP CSA 3.1 „посредничи” в управлението на корпоративен клас приложения и инфраструктури най-вече за облачни услуги. Тази нова версия осигурява бизнес приемственост чрез архитектура, която не прекъсва работа дори в случай на срив. В допълнение, HP CSA предлага по-добра защита срещу пробиви в сигурността чрез решенията HP TippingPoint. Платформата ускорява пазарното предлагане на софтуерни услуги в публични, частни и хибридни облачни среди.

Новото решение HP CDA 1.1 пък напълно автоматизира процеса по стартиране на приложения. С негова помощ потребителите могат да внедряват бързо приложения, като отстранят закъсненията от предаване на работата между различни екипи по време на жизнения цикъл на приложението.

HP представи също облачни решения за телекомуникационни доставчици (CSPs), които им позволяват да изградят и експлоатират публични облачни среди за малки, средни и корпоративни потребители. Чрез посредничеството на облачните услуги, тези доставчици ще могат изгодно да създадат, експлоатират и остойностят облачна инфраструктура, която да ускори предоставянето на нови услуги за бизнес потребителите и то при по-висок процент на задържане на клиентите.

Добавена е и нова функционалност към HP Cloud Services – публичният облак на компанията. Организации от всякакъв размер ще могат да прехвърлят производствени мощности от корпоративен клас към облака. Новите услуги и решения включват модел за плащане при достъп HP Cloud Compute, развито решение за съхранение на данни HP Cloud Block Storage и платформа като услуга HP Cloud Application Platform as a Service (PaaS), която дава възможност на предприятия, програмисти и независими софтуерни разработчици да се фокусират върху създаването и стартирането на приложения.

Потребителите могат да оценят, планират и мигрират съществуващите производствени капацитети към публичния облак на HP без прекъсване на работата чрез услугите HP Cloud Workload Migration Services. А чрез подобрената услуга HP Global Product Authentication Service (GPAS) собствениците на търговски марки могат да откриват, преодоляват и намаляват случаите на фалшифицирани стоки и действия. Облачното решение за защита предоставя на производителите валидиране в реално време и уеб портал за продуктова верификация и проследяване на злоумишлени инциденти.

Коментар